Este satul cu cele mai multe drumuri asfaltate din ţară, iar în curând un nou drum reconstruit va fi dat în exploatare. Doi kilometri de drum din Zâmbreni, Ialoveni, care uşurează accesul spre şcoală, sunt în proces de reabilitare. Banii necesari pentru construcţia drumului au fost alocaţi din Fondul Rutier, transmite Mesager.

 

Ca să ajungă la şcoală, până acum, o parte dintre elevii  liceului Zâmbreni erau nevoiţi să meargă pe un drum spart. Cel mai greu le era pe timp de ploaie, spun aceştia.Noul drum se întinde pe o porţiune de doi kilometri. Pentru locuitorii din Zâmbreni un drum adiacent asfaltat nu este o noutate, deoarece comuna Zâmbreni este singura din țară care are practic 80 la sută din drumuri asfaltate.</p>

Banii pentru reabilitarea drumului au fost alocaţi din Fondul Rutier şi de la Bugetul de Stat.

„Localitatea Zâmbreni este ca un exemplu pentru toate localitățile din Moldova și asta datorită primarului, pentru că este persoana care a căutat fonduri și a putut să insiste ca să fie asfaltate toate drumurile din localitate”, constată ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

„Unul dintre principalele obiective pe care le-am avut împreună cu lucrătorii primăriei a fost anume reparația drumurilor.  Probabil la cei lenoși nici bani nu se dau, noi suntem deja al treilea an cea mai amenajată și cea mai salubră localitate”, spune primarul comunei Zâmbreni, Daniel Ţonu.

Lucrările de asfaltare a drumului din Zâmbreni au costat 1,7 milioane de lei.
</div>

Sursa Molva1
</div> </div>