În perioada 12 – 14 octombie 2014, Direcția Învățămînt Ialoveni a fost gazda colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, România.

Scopul vizitei de lucru a delegației a fost semnarea unui Acord de colaborare și identificarea unor instituții de învățămînt preuniversitar în scopul dezvoltării relaţiilor de cooperare bilaterale.

Acordul de colaborare cu Inspectoratul Județean Prahova a fost semnat de către șeful Direcției Învățămînt Ialoveni, Ion Busuioc și inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Județean Prahova, Nicolae Angelescu.Din partea administrației raionului, la ședința de semnare a Acordului de colaborare între ambele instituții a fost prezent, vicepreședintele raionului Ialoveni, Mihai Braga.

În perioada aflării la Ialoveni delegația română a vizitat șase instituții preuniversitare (LT Puhoi, LT „I. Pelivan” Răzeni, LT „D. Cantemir” Văsieni, LT „I. Suruceanu” Suruceni, LT „P. Ștefănucă” Ialoveni, LT „A. David” Bardar).

Instituțiile vizitate au prezentat aspecte din activitatea managerială, culturală și lucrări ale elevilor realizate în cadrul orelor extracurriculare și extrașcolare.