Joi, 23 octombrie, elevii Liceul Teoretic ”Olymp” au desfășurat o acțiune de salubrizare în jurul monumentului Glorie Eroilor, aflat în curtea liceului, care face parte din șirul de activități dedicate Săptămânii Naționale a Voluntariatului.
Activitatea a fost realizată în colaborare cu voluntarii Asociației Obștești Alternativa și CSPT Avante și cu participarea specialistului pentru politici de tineret din raionul Ialoveni – Victor Pletosu.
Tinerii au colectat deșeurile aruncate de cetățenii iresponsabili în zeci de saci de gunoi, au colectat frunzele și crengile din împrejurime și au oferit un aspect curat monumentului. Scopul acestei acțiuni a fost nu doar de salubrizare a spațiului, ci și de a responsabiliza elevii, dar și locuitorii pentru a nu arunca gunoiul în strada și de a-și asuma un comportament civilizat.
Deși unii trecători erau reticenți la această activitate și nu doreau să se alăture, elevii și voluntarii s-au simțit bine și utili pentru comunitate. Organizatorul acțiunii, Nicolae Grigoriță a menționat că: „Este necesară desfășurarea unui astfel de evenimente cât mai des, pentru ca tinerii să perceapă voluntariatul ca pe un fenomen „la modă” și folositor comunității în care trăiesc.”