Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din satul Costești, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de omorul unui consătean de-al său, de 60 de ani. Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie.

Astfel, la Inspectoratul de Poliție Ialoveni, a parvenit un apel telefonic, precum că a fost depistat cadavrul unui bărbat din Costești, cu semne de moarte violentă. Polițiștii au demarat cercetările pentru identificarea făptașilor și stabilirea tuturor circumstanțelor. La scurt timp, un suspect a fost reținut.

Oamenii legii au stabilit că în seara zilei cu pricina victima și alte două persoane (una deocamdată necunoscută), au consumat împreună băuturi alcoolice, apoi între ei s-a iscat o ceartă, după care suspecții i-au aplicat victimei multiple lovituri în diverse regiuni ale corpului. Ca urmare a leziunilor corporale primite, bărbatul a decedat.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al. 2 Cod Penal al RM, ”Omorul săvîrşit: de două sau mai multe persoane”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 15 pînă la 20 ani sau detenție pe viață.