Marți, 14 octombrie 2014, Asociațía Tinerii pentru Dreptul la Viață a organizat ședința raională privind Săptămîna Națională a Voluntariatului în raionul Ialoveni. Coordonatorul raional, care este Asociația Alternativa a invitat reprezentanti ai autoritatilor publice, mass mediei si societatii civile.

În cadrul evenimentului s-a abordat tematica activitatilor ce se vor desfasura in cadrul SNV 2014 si modul in care se va implica fiecare participant. Astfel în raionul Ialoveni în perioada 19-26 octombrie, curent, vor avea loc activități de caritate pentru tineri și bătrîni, ore informative, activități de salubrizare a parcurilor si monumentelor din comunitățile raionului, flashmob-uri, ș.a. Pe parcursul săptămînii curente se va publica calendarul activităților, iar doritorii de a se implica în mod voluntar sînt invitați să participe.

La întîlnire au participat vice-președintele raionului Ialoveni-Mihai Braga, care a venit cu un mesaj de susținere a participanților la activitățile de voluntariat. La eveniment au participat și Specialistul în Politici de Tineret Victor Pletosu, care a venit cu suport la organizarea ședinței, tinerii activi din raion, reprezentanții Consiliilor locale de Tineret, Asociațiile Obștești “Eco-Razeni” si “Compasiune”.
Aceasta activitate este realizata in cadrul proiectului “Promovarea voluntariatului prin extinderea activitatilor de voluntariat in randul tinerilor” din programul de Granturi 2014 lansat de Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova.14_oct_2014_SNV