La 23 decembrie 2014, în incinta Consiliului raional Ialoveni s-a desfășurat Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de președintele raionului, președinte al comisie, Lilian Popescu. La ședință a fost prezent vicepreședintele raionului, Mihai Braga și membrii Comisiei petru Situații Excepționale.

În cadrul întrunirii s-a raportat despre îndeplinirea măsurilor planificate de CSE în anul 2014 și stabilirea sarcinilor de planificare a măsurilor în domeniul protecției civile pentru anul 2015.

O problemă importantă care a fost discutată în cadrul ședinței se referă la combaterea tuberculozei în localitățile raionului. Potrivit lui Mihai Cotovan, medic-șef al Spitalului Raional Ialoveni, în localitatea Suruceni s-a înregistrat un număr mai mare de persoane bolnave de tuberculoză.

Președintele raionului a afirmat că se va acorda tot suportul din partea Consiliului raional Ialoveni în rezolvarea acestei probleme. De asemenea, dumnealui susține căpentru soluționarea acestei probleme ar trebui să se implice și APL de nivel I.