Marți, în Liceul teoretic Costești a avut loc o ora informativă despre sănătatea sexual-reproductivă a tinerilor, activitate realizată în cadrul Săptămînii Naționale a Voluntariatului. Seminarul a fost realizat de către Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Avante, în colaborare cu Rețeaua Naționala de Educatori Y-Peer Moldova și AO Alternativa.

În cadrul evenimentului educatorii au vorbit despre regulile generale ale igienei unui tînăr, bolile sexual-transmisibile-metode de protecție și prevenire, date statistici privind sănătatea reproductivă a tinerilor în Republica Moldova, cazuri concrete, ș.a. Tinerii au fost încadrați și în jocuri de cunoaștere dar și de relaxare, au dat întrebări și au oferit recomandări și sugestii echipei.

În fișele anonime de evaluare un tînăr a comentat activitatea: ”Mi-a plăcut informația care am însușit-o astăzi, data viitoare aș dori să aflăm mai multe și despre alte probleme de sănătate a tinerilor, mai ales despre consecințele alcoolului, țigărilor și alte droguri.”tineri6 tineri5 tineri prezentare prez5 prez ora1 ora informativa joc2 AO_Alternativa_Ialoveni_Calendar de activitati raional SNV 2014 (1) (Автосохраненный)