logo-actiunea-2012Circa 30 de profesori din instituții de învățământ preuniversitar din Republica Moldova vor fi instruiți de istorici din România. Aceştia vor participa, în perioada 8 – 11 iulie, la Bran, la cursuri de perfecţionare în cadrul proiectului "Istoria de lângă noi".

Astfel, timp de 4 zile, profesorii din Republica Moldova vor avea parte de lecţii susținute de importanți profesori, istorici și analiști din ţara vecină. Prelegerile vor avea ca tematică importanța geopolitică a spațiului românesc în contextul european și Euro-Atlantic.

Programul de perfecţionare a profesorilor din Republica Moldova este organizat de Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație, în calitatea de membru al Platformei Civice Acţiunea 2012, în parteneriat cu Asociaţia Europeană de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”.

„Obiectivul proiectului este de a oferi un cadru favorabil profesorilor din R. Moldova în vederea promovării istoriei și a valorilor naţionale, dar și de interacţionare cu omologii din România pentru a stabili activităţi ulterioare comune, indiferent de frontiere", menţionează platforma "Acțiunea 2012" într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor, de activităţile Programului Educaţional “Istoria de lângă noi” vor beneficia direct 60 de cadre didactice din Republica Moldova. Dintre aceștia, 30 de profesori sunt angajaţi ai instituţiilor şcolare din Chişinău şi 30 din raioanele Republicii Moldova. Din localitatea Costeşti va participa Iurie Melnic profesor la liceul teoretic 'Olymp".

Programul va continua și în luna august cu o sesiune cu peste 30 de participanți. Evenimentul se va desfășura în stațiunea Bran din Braşov.