Inspectoratul de Poliție Ialoveni a lansat campania de sensibilizare a opiniei publice și prevenire a accidentelor rutiere cu genericul „Stop accidentelor. Viața are prioritate”. În cadrul campaniei se vor desfășura măsuri complexe de prevenire cu elemente ale operațiunilor speciale ”Viteza”, “Nopțile albe”, ”Pietonul” și ”Transport sigur” . Acțiunile se vor desfășura nu doar în centrele raionale, dar și în localitățile rurale, unde lipsa disciplinei participanților la trafic este mai pronunțată.

Pe parcursul campaniei va fi organizată, de asemenea, o acțiune de sensibilizare și informare a opiniei publice cu privire la riscurile nerespectării regulilor de circulație rutieră ”Reguli de circulație învățăm – accidente evităm!”, în cadrul căreia orice doritor își va putea verifica cazierul de amenzi, iar copiii și adulții vor putea participa la concursuri distractive privind cunoașterea normelor de circulație.

De la începutul lunii octombrie, pe teritoriul raionului Ialoveni, au fost înregistrate trei accidente rutiere în rezultatul cărora au fost traumatizate patru persoane.

Sursa Ialovenionline