Stimaţi pedagogi,

Dragi elevi şi studenţi,

Suntem în Prima Zi de An Şcolar, zi de la care avem multe aşteptări şi speranţe. Primul Sunet aduce după sine bucuria unui nou început, plin de realizări frumoase, pentru profesori şi învăţători, dar în primul rînd pentru elevii şi studenţii, dornici de a acumula noi cunuoştinţe.

Fiecare dintre voi – profesori şi elevi – aduceţi o contribuţie deosebită la viitorul Moldovei, întrucît o ţară fără educaţie, este o ţară fără viitor. De aceea, vom susţine la nivel de autoritate publică locală, implementarea unei politici educaţionale bazate pe un sistem de învăţămînt modern, calitativ, eficient, capabil să răspundă pozitiv la provocările viitorului.

Vă doresc ca acum, la început de nou an de studii, să intraţi în sălile de curs cu scopuri bine definite – Dumneavoastră, stimaţi profesori, să găsiţi curajul şi răbdarea de a acorda discipolilor sprijinul de care au nevoie în realizarea propriilor vise, iar voi, dragi elevi , să luaţi de la dascălii voştri competenţe şi valori, necesare unei societăţi în permanentă schimbare.

 

Cu profund respect,

Preşedintele raionului, Lilian Popescu