La 12 februarie, curent, a avut loc a patra şedinţă a echipei raionale de planificare pentru prezentarea sumarului executiv al Planului General de Aprovizionare cu Apă şi Sanitaţie a raionului Ialoveni,

la care au participat membrii ApaSan, Consorţiul companiilor de consultanță „Romair” (Romania), „Steinbacher” (Germania), „Ingineria Apelor” (Moldova) şi membrii Echipei raionale de Planificare, formată din reprezentanţii APL. Ședința a fost prezidată de vicepreședintele raionului pe probleme economice, Valeriu Țurcanu, care are un aport deosebit în procesul implementării și coordonării PGAAS.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre problemele în conturarea strategiei de investiţii pentru infrastructura de apă şi apă uzată. Au fost analizate opţiunile pentru identificarea soluţiilor viabile ce ţin de costurile la apă odată cu implementarea PGASS. Totodată părţile au discutat despre rolul care le revine în elaborarea PGAAS la nivel raional.

Elaborarea PGAAS este coordonată de Comitetul raional de Planificare, condus de președintele raionului Ialoveni, Lilian Popescu și constituit din membrii Consiliului raional Ialoveni, reprezentanții serviciilor descentralizate/desconcentrate, primari ai localităților din raionul Ialoveni și alte părți interesate.