10734072_1593038034250346_2793834575880888964_nAstazi 7 decembrie 2014, a fost organizat ,,Festivalul Voluntarilor 2014, în incinta Teatrului „Eugene Ionesco”. Festivalul Voluntarilor este un eveniment organizat anual cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului şi are drept scop recunoaşterea muncii şi meritelor voluntarilor din Republică.
În cadrul festivalului, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor de valoare către voluntarii şi ONG-urile care participă şi sprijină cel mai active iniţiativele de voluntariat în Republica Moldova.

La categoria cel mai bun coorondator în munca cu voluntarii a participat și Liliana Ionaș, din satul Costești, care este coordonator de voluntari în cadrul Asociației Obștești Alternativa. Liliana a fost premiată cu diplomă de gradul doi cu titlul ,,Cel mai activ coordonator de voluntari”, cele mai furtunoase aplauze şi recunoştinţe din partea ţării!

Invitații speciali ai evenimentului au fost grupul de vocaliști ”Brio Sonores” și interpreții Elena Javelea, Andreea Braga, Cătălina Rusu şi mulţi alţii.  Sala s-a mișcat în ritm de dans alături de trupa ”Black and White”, iar magia teatrului de foc – ”Sansara” a transferat publicul mai aproape de univers. De asemenea, Kangoo Club Moldova a sărit cât mai sus, făcând sport și dans în același timp.
La eveniment au participat voluntari, coordonatori de voluntari, lideri de ONG, jurnalişti şi persoane publice.
Intrarea a fost liberă, iar organizatorii au oferit și un dress code – Tricoul ”Festivalul Voluntarilor 2014” oferit gratuit.