Locuitorii din satul Văsieni, raionul Ialoveni, dar și din alte patru localități din apropiere vor beneficia de servicii moderne de asistență medicală urgentă. Aici a fost inaugurat astăzi un punct de asistenţă medicală urgentă. La eveniment a participat Prim-ministrul Iurie Leancă și reprezentanți ai instituțiilor statului care au contribuit la realizarea acestui proiect.

Punctul medical, pentru care au fost alocate două mia fost dotat cu o autosanitară nouă, completată cu utilaj medical modern, oferit prin repartizare de Ministerul Sănătăţii. Edificiul are utilaj medical, articole parafarmaceutice, inventar sanitar și medicamente. lioane de lei, va deservi 15 mii de locuitori din cinci sate: Văsieni, Ulmu, Horodca, Ruseştii Noi şi Ruseştii Vechi.

Șeful Executivului a menționat, în cadrul evenimentului, că știe ce presupune munca în cadrul seviciului medical de urgență și cât de important este ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate, iar medicii și asistentele, de condiții bune de muncă.

„Mama mea lucrează în domeniul asistenței medicale urgente de 55 de ani și nu-și imaginează viața fără servicul său. Mă bucur să văd tineri specialiști aici. Locuitorii trebuie să beneficiați de cele mai calitative servicii, pe care acest punct medical, sunt sigur, este în stare să le ofere”, a spus Premierul.

În acest punct medical munceşte o echipă completă, formată din medici, felceri şi şoferi de ambulanţă. Serviciul de urgență va fi acordat 24 din 24 de ore. Punctul a fost dotat cu o autosanitară nouă, completată cu utilaj medical modern, oferit prin repartizare de Ministerul Sănătăţii. Edificiul are utilaj medical, articole parafarmaceutice, inventar sanitar și medicamente.

Sursa: www.stirilocale.md