O grupă de copii de la grădinița nr. 2 din localitatea Costești a primit un set de mobilă din partea Consiliului raional Ialoveni.

Mobilierul constă din 24 de complecte de paturi, dulapuri, mese și scaune pentru copii. Dotarea cu mobilier a fost posibilă cu suportul Fondului de Investiții Sociale a Republicii Moldova.
Potrivit lui Anatolie Melenciuc, președinte interimar al raionului Ialoveni, donații similare de mobilier vor primi și alte 6 localități din raion, care au fost selectate în baza cererii de finanțare depuse la Fondul de Investiții Sociale a Republicii Moldova, de către Consiliului raional Ialoveni.
“Ne bucurăm foarte mult că vom putea înlocui mobilierul vechi cu unul nou și modern, în continuare ne dorim să asigurăm toate grupele cu asemenea mobilier, pentru a îmbunătăți condițiile de educație a copiilor.”, a declarat directoarea gradiniței, Svetlana Pavalache.
La moment, în cadrul grădiniței se construiesc 2 pavilioane de joacă pentru copii, finanțat din cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, care va fi dat în exploatare în cel mai scurt timp.