Luni, 7 iulie a avut loc Forumul de Vară al Consiliilor Locale. Evenimentul a fost  organizat de către adiministraţia raionului Ialoveni, ONG “Eco-Răzeni” şi Fondul pentru Tineri Ialoveni. Evenimentul a avut loc la Consiliul Raional Ialoveni.

Evenimentul a început cu onorarea imnului de stat al RM şi al UE de către cele 16 consilii de tineret prezente. Preşedintele raionului, Lilian Popescu a venit cu un mesaj de felicitare pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana şi pentru consiliile locale din raionul Ialoveni formate în 2013-2014.

Consiliul Local al Tinerilor din Costeşti a prezentat Raportul de activitate si Planul de acţiuni al consiliului pentru un trimestru. În cadrul Forumului de Vară, atît tinerii consilieri din Costeşti, cît şi alti tineri consilieri din 9 localitaţi au primit carnet de voluntar şi legitimaţia de consilier. Fondul pentru Tineri a oferit fiecărui tînăr consilier cîte o agendă ca cadou cu mesajul de felicitare al domnului Lilian Popescu pe prima pagină.

Tot în cadrul evenimentului a fost desfăşurată Şedinţa de Constituire a Consiliului Raional de Tineret. La şedinţă au participat 24 de tineri delegaţi din cele 16 localităţi. Iniţial a fost pus în discuţie regulamentul de funcţionare  a CRT, fiind adoptat cu vot unanim de către toţi consilierii. Următorul punct a fost alegerea Comisiilor de Specialitate.

Tot în cadrul şedinţei s-au ales secretarii comisiilor, s-a ales sectretarul general al CRT Ialoveni, s-au delegat 5 persoane din secretariat la Universitatea de Vară a MTS şi 7 persoane în componenţa Comisiei Raionale pentru Politicile de Tineret Ialoveni.

La finalul evenimentului preşedintele raionului Lilian Popescu şi vicepreşedintele Mihai Braga au încurajat tinerii pentru a participa atît in viaţa politică a raionului, cît şi în cea socială.

“Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Raional Ialoveni şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.”

Sursa: Consiliul Tinerilor din Costesti