După trei decenii, în satul Cigîrleni, raionul Ialoveni au demarat lucrările masive pentru construirea unei noi şcoli. Proiectul are o valoare de aproape 28 de milioane de lei şi se estimează că în 2016 copiii din localitate urmează să înveţe, după mulţi ani, într-o şcoală normală.
Profund emoţionat, directorul gimnaziului, Petru Ţurcanu a declarat că noua şcoala va fi pentru elevii săi un mijloc de adaptare la condiţiile europene.
La evenimentul de sfinţire a fundamentului noului gimnaziu a participat şi preşedintele PLDM-ului, Vladimri Filat care a menţionat că termenii propuşi pentru finalizarea proiectului vor fi respectaţi.
Un alt proiect important a demarat astăzi şi în satul Costeşti din raionul Ialoveni, unde au început lucrările de construire a primei fabrici moderne, din ţară, de ambalare a strugurilor de masă.
Prezent la faţa locului, Filat a declarat că această casă de ambalare este una foarte importantă pentru toţi producătorii din ţară care vor dori se exporte fructe în Uniunea Europeană.
Şi tot astăzi preşedintele PLDM a participat la inaugurarea şi sfinţirea unei porţiuni de drum din satul Pojăreni care uneşte centrul localităţii cu biserica. Detalii în materialul video.

Sursa : N4