Câteva sute de persoane au participat în cadrul unui festival folcloric, ce a avut loc duminică, 13 iulie la Costești, Ialoveni. La eveniment au participat colectivele folclorice din satele care se află pe malul râului Botna, cât și un colectiv folcloric din Găgăuzia. Festivalul se organizează paralel cu o un proces de desecare și curățire a râului Botna, unul din afluenții celui mai mare râu din Moldova, râul Nistru, informează UNIMEDIA

La eveniment a participat conducerea raionului Ialoveni, reprezentanți ai Academiei de Științe a Moldovei dar și Ministrul Culturii, Monica Babuc.

„Botna nu este un râu ca Prut sau Nistru. Nouă ne este drag pentru că am copilărit pe malurile Botnei, Ișnovățului sau Botnișorei, afluenții lui. Este minunat să îmbinăm ecologia acestui râuleț care curge prin localitățile noastre. Trebuie să fie curat pământul, apa și aerul și totodată spiritul nostru național. Nu mă miră că vine această inițiativă de la Costești, acest leagăn al tradiției și demnității Naționale.”, a declarat Ministrul Culturii Monica Babuc.

Sursa Unimedia