Recent, președintele raionului, Lilian Popescu, însoțit de șefa Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, Maria Tîrgoală, a vizitat copii din Casele Comunitare Hansca și Ialoveni. În cadrul vizitei, președintele le-a adus copiilor daruri și i-a felicitat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, urandu-le sanatate, bucurii, succese si un viitor frumos.

Cea mai mare bucurie pentru copii a adus-o oaspetele care l-a însoțit pe președinte, și anume Moș Crăciun. Moșul a împărțit personal cadourile fiecărui copil, printre care dulciuri, jucării și o sanie pentru a se bucura de zăpadă.

” Consider că statul ar trebui să ofere mai multă susținere copiilor din aceste instituții, iar pe viitor acest ajutor trebuie să fie mult mai consistent și de durată.”, a menționat președintele raionului.

Totodata, dumnealui a multumit lucrătorilor instituțiilor pentru grija ce o poarta copiilor care au o soartă mai dură, decît copii din familiile obișnuite.

Casa comunitară este un serviciu social destinat persoanelor cu dizabilităţi, a căror nevoie de îngrijire este una continuă, permanentă şi specializată. Acest serviciu permite persoanelor cu dizabilităţi să locuiască în comunitate, într-o casă obişnuită unde li se acordă servicii de îngrijire specializate. Casele comunitare din Hansca și Ialoveni au fost instituite cu suportul Asociației Keystone și LUMOS.