noiSîmbătă, 1 noiembrie, Asociatia Obștească Alternativa a participat la preselecţia regională a Festivalului Naţional de Teatru Social 2014, care se desfăşoară în a V-a ediţie. Evenimentul a avut loc în Casa de Cultură a orașului Orhei.
Echipa Asociației Alternativa a reprezentat o scenă care a avut drept scop sa transmita un mesaj tinerilor despre importanta sănătatii reproductive si prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală/ HIV și a sarcinei nedorite la adolescenți.
Astfel AO ALternativa a primit punctajul cel mai mare din partea juriului (14 puncte) si a primit Diploma pentru cea mai buna echipa de tineri, care a reusit sa transmita eficient mesaje de la egal la egal semenilor sai utilizind tehnici de teatru social. Totdata echipa a fost selectata sa evolueze in data de 23 noiembrie la Chisinau, in cadrul Festivalului alaturi de cele mai bune echipe din Moldova. Pe parcursul lunii noiembrie echipa de la Alternativa va beneficia de 2 instruiri unde tinerii vor putea sa isi imbunatateasca tehnicile de jucare a rolului si scena in general.
Amintim ca echipa de teatru social al organizatiei este formata din voluntari si educatori de la egal la egal din 3 sate-Costesti, Molesti si Hansca.