La 27 ianuarie 2015, vicepreședintele raionului, Anatolie MELENCIUC, a prezidat ședința Consiliului de Administrație a Fondului Local Ialoveni de Susținere Socială a Populației . Ordinea de zi a ședinței a cuprins:

  • Darea de seamă a Fondului LSSP pe anul 2014.
  • Cu privire la stabilirea limitei minime şi maxime a ajutorului material de către Consiliul de administraţie a Fondului LSSP, pentru anul 2015.
  • Cu privire la examinarea cererilor unor cetăţeni nevoiaşi cu privire la acordarea ajutorului material în baza cererei unice.(anexele la cererea unică)

 

Cu referire șa stabilirea limitei minime şi maxime a ajutorului material de către consiliul de administraţie a Fondului local SSP, pentru anul 2015, în cadrul ședinței, vicepreședintele raionului, Anatolie Melenciuc a propus ca suma minimă a ajutorului material să fie 400 (patru sute) lei şi suma maximă 5000 (cinci mii) lei , (în cazul situațiilor de calamităţi naturale, intervenţii chirurgicale costisitoare la diferite vicii, cu documente confirmative anexate/prezentate) .

S-A DECIS: Cuantumul ajutorului material să fie de minimum 400 lei şi maximum 5000 lei.

La examinarea cererilor unor cetăţeni nevoiaşi cu privire la acordarea ajutorului material în baza cererei unice, au fost prezentate spre examinare cererile unice ale cetăţenilor, din categoria socialmente vulnerabilă din raion la 155 persoane.

S-A DECIS:Să se acorde ajutor material în sumă de 90300 lei ( nouăzeci mii trei sute) lei la 147 cetăţeni nevoiaşi din raion.

Pornind de la faptul, că mijloacele Fondului republican şi ale fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei sunt limitate şi în temeiul articolului 13 al Regulamentului privind distribuirea ajutorului material ( anexa nr.1), aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.1083 din 26 octombrie 2000, examinarea solicitării susţinerii sociale poate fi posibilă odată cu expirarea termenului de 11 luni de la data primirii ajutorului material precedent.