În şedinţa din 11 septembrie 2014, consilierii raionali din Ialoveni au decis că nu vor reduce numărul de clase liceale de a X-a, aşa cum a fost recomandat de către Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui proiect de decizie, întocmit conform recomandărilor de la Minister, în liceele din Bardar, Costeşti, Mileştii Mici, Moleşti, Ruseştii Noi şi Zîmbreni, urmau să fie închise şase clase de a X-a. În acelaşi timp, în liceele din Răzeni şi Văsieni trebuiau să fie deschise câte două clase, iar la Liceul „P.Ştefănucă” din Ialoveni – trei clase de a X-a. În total numărul claselor liceale trebuia să scadă cu cinci, iar al celor gimnaziale – cu şase clase. Aceste modificări urmau să fie făcute cu scopul optimizării cheltuielilor.

Schimbările anunţate au stârnit nemulţumirea cadrelor didactice din şcolile menţionate, mai ales că acestea urmau să-şi piardă statutul de liceu.

Astfel, în şedinţa de astăzi, consilierii raionali au decis să lase lucrurile aşa cum sunt şi să păstreze numărul actual de clase în şcolile raionului. Drept urmare, ei vor trebui să găsească şi finanţare pentru decizia adoptată.

În imagine: tabelul Varianta I reprezintă numărul de clase recomandat de Ministerul Educaţiei, iar tabelul Varianta II reprezintă numărul de clase aprobat de Consiliul raional Ialoveni.

 

Sursa IalovenionlinephpThumb_generated_thumbnailjpg (6)