În perioada 19 – 20 decembrie specialiştii Serviciului social Echipa mobilă din cadrul DASPF Ialoveni, au desfăşurat două seminare informativ-educative pentru părinţii copiilor cu disabilităţi la tema „Condiţiile unei bune calităţi de viaţă pentru copiii cu disabilităţi”. Seminarele au avut loc în comuna Zîmbreni şi Răzeni.

Moderatori ai seminarelor au fost: Balica Nina – Şef Serviciu EM, Frunza Cristina – asistent social EM, Levinte Maria – asistent medical EM, Mihailov Elena – psiholog EM.

Obiectivul de bază al seminarelor a fost promovarea Serviciului Echipa Mobil[ şi familiarizarea părinţilor cu căile de obţinerea a unei calităţi de viaţă pentru copiii cu disabilităţi.

Pe parcursul seminarelor s-au evidenţiat mai multe probleme cu care se confruntă copiii cu disabilităţi şi familiile acestora. O problemă importantă s-a dovedit a fi nerespectarea drepturilor şi libertăţilor copiilor cu disabilităţi precum şi dificultăţile cu care se confruntă copiii în procesul incluziunii în instituţiile de învăţămînt.

Împreună cu părinţii s-au precăutat sugestiile şi propunerile privind soluţionarea acestor probleme şi au fost stabiliţi paşii, care urmează să-i facă părinţii cu suportul Serviciului în ameliorarea situaţiiilor dificile cu care se confruntă aceşti copii. S-a făcut schimb de contacte, referiri la servicii, consultări privind problemele copiilor cu disabilități și familiile acestora. Unii părinţi au depus cereri de admitere în Serviciul Echipa mobilă.