12390Pe 4 octombrie 2013 în fruntea administrației raionale au fost numiți noi demnitari. Unii dintre ei au deținut și anterior funcții publice și au fost obligați să depună declarații de avere și venituri la Comisia Națională de Integritate. În baza acestor declarații am selectat cele mai importante informații despre veniturile declarate de în. Declarațiile în original pot fi vizualizate la finalul articolului

Lilian Popescu – președinte al raionului Ialoveni din 4 octombrie 2013

În declarație de avere pe care am găsit-o pe site-ul Comisiei naționale de integritate, cni.md, noul președinte al raionului Ialoveni își declară salariul de registrator la Oficiul Cadastral Teritorial Chișinău, obținut în anul 2012, în valoare de 95 de mii 384 de lei. La începutul anului 2013, L. Popescu a fost numit în funcția de Şef Direcţie la Agentia Ecologică Chişinau, din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, date, care și le înscrie în declarație.

Lilian Popescu a fost desemnat, prin decizia Consiliului raional Ialoveni, în vara anului 2012, director al proiectului „Centru de sprijinire a mediului de afaceri transfrontalier”. Un proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin programul transfrontalier, în valoarea de aproape 2 milioane de euro. La rubrica „venituri obținute din alte surse”, Lilian Popescu își declară salariul de manager al acestui proiect, împreună cu indemnizația de consilier raional în valoare de 88 de mii 968 de lei.

Astfel, Lilian Popescu, a obținut, din cele declarate de el, pe parcursul anului 2012, venituri în valoare de aproape 185 de mii de lei. El mai declară un automobil Honda CR-V, dobândit în anul 2013, al cărui valoare nu este specificată. Ce alte venituri și proprietăți declară Lilian Popescu, vedeți în documentele publicate la finalul articolului.

Mihai Braga – vice-președinte al raionului Ialoveni din 4 octombrie 2013

Mihai Braga, consilier raional PLDM, a fost numit în funcție de vicepreședinte. În declarația sa de avere pentru anul 2012, el scrie că de la 1 decembrie 2012, a fost numit director tehnic al Întreprinderii de Stat Combinatului de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici. El specifică următoarele venituri: salariul obținut la locul de muncă de bază, în valoare de 123 de mii 982 de lei, dar nu este clar dacă acesta este salariul obținut la combinatul de la Mileștii Mici sau de la alt serviciu. Alți 22 de mii de lei au venit în familia Braga din indemnizația primită pentru întreținerea copilului. Din activitatea de consilier, în anul 2012 a obținut indemnizați în valoare de 1950 de lei.

La rubrica proprietăți, M. Braga declară un automobil Renault Scenic, dobândit în anul 2013, cu valoarea de 80 de mii de lei și că este proprietarul unui apartament, cu suprafața de 45 de mp, dobândit în anul 2005, cu valoarea cadastrală de 248 de mii de lei.

De asemenea Mihai Braga scrie în declarația de venituri despre mai multe depozite bancare, toate deschise în anul 2012, cel mai mare – de 3 mii 700 dolari.

Valeriu Țurcanu – vice-președinte al raionului Ialoveni din 4 octombrie 2013

Valeriu Țurcanu vine din mediul de afaceri și nu a depus o declarație de venituri la Comisia Națională de Integritate. El este proprietarul unui restaurant din orașul Ialoveni, amplasat la șoseaua Chișinău-Hâncești. Anterior V. Țurcanu a fost, din iunie 2011, consilieri raional și orășenesc de Ialoveni. De asemenea a mai deținut mandate de consilier în cadrul Consiliului orășenesc și raional și în anii precedenți acestui mandat. În august 2013, Valeriu Țurcanu s-a retras din funcția de consilier orășenesc de Ialoveni

Anatolie Melenciuc – vice-președinte al raionului Ialoveni din 15 iulie 2011

Anatolie Melenciuc deține funcția de vicepreședinte de raion din iulie 2011, când a fost ales cu voturile fracțiunilor PL, PDM și PCRM. În declarația s-a de avere, pe care a prezentat-o la CNI, la începutul anului 2013 sunt specificate următoarele venituri: salariul de vicepreședinte, în valoare de 87 de mii 957 de lei. Din vânzarea unui automobil a obținut 64 de mii de lei. În anul 2012, A. Melenciuc a intrat în proprietatea unui automobil Hyndai, în valoare de 120 de mii de lei. Alte bunuri imobile sunt: un apartament de 60 de mp, amplasat în Chișinău, cu valoarea de 28 mii de dolari și un garaj de 33 mp, evaluat la peste 100 mii de lei.

Conform legislației în vigoare, persoanele alese în funcții publice, sau de demnitate publică, trebuie să-și actualizeze și să depună, timp de 20 de zile, de la numire, declarațiile de avere și venituri, la Comisia Națională de Integritate.Declaratii de avere   Popescu // Braga // Melenciuc </p>

Sursa Ialovenionline.md