În fiecare vară, în Republica Moldova se deschid noi locuri de agrement, în special care să includă și piscină. Recent, la Costești, o localitate situată la 22 km de Chișinău, a avut loc deschiderea zonei de odihnă pentru publicul larg. Investițiile se ridică la peste două milioane de lei, iar acționarii companiei spun că își vor putea recupera banii timp de 3-4 ani.

Piscina a fost construită pe teritoriul complexului turistic Costești, care include patru hotele și are o capacitate de 200-250 de persoane. Prețurile sunt stabilite la fel ca și la piscinile din Chișinău: de la 75 la 200 de lei.

Administratorul companiei, Gheorghe Diaconu, spune că numărul turiștilor va crește odată cu deschiderea piscinei. „Anual avem peste 5.000 de turiști, dintre care 15% sunt străini. În această vară așteptăm oaspeți din mai multe țări, care vor fi cazați la hotelele noastre, dar vor veni la odihnă și copiii reprezentanților disporei”, a menționat el.

Totuși, activitatea de bază a companiei este creșterea peștelui în lacurile din apropiere. „Gospodaria piscicolă Costești a fost fondată în anul 1964, dar din anul 1998, compania s-a concentrat pe turism, având în vedere locurile pitorești”, a mai spus Gheorghe Diaconu. În prezent, întreprinderea Piscicolă Costești numără peste 300 de acționari.

Sursa: www.agora.md