Joi, 9 octombrie, în Costești fost sărbătorită Ziua Internațională a Bătrînilor. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Obștească Compasiune.

Organizația a dat startul activităților și donațiilor pentru bătrîni  în toamna acestui an, prin distribuire la domiciliu a 25 de bătrîni neajutorați, a cîte doi metri3 de lemne. Joi au fost repartizate 50 de pachete alimentare pentru bătrînii singuri și care nu au nici o sursă de venit. Persoanele prezente la eveniment au beneficiat de o masă de sarbătoare, dar și de un program artistic susținut de Clubul femeilor în etate din satul Costești. Bătrînii s-au bucurat  pînă la lacrimi pentru daruri primite și au mulțumit organizatorilor și sponsorilor acestei campanii. E. Mereacre, președintele AO Compasiune a menționat: „Donațiile de pachete alimentare va urma pe parcursul  acestei toamne și la bătrînii singuri din sat, care stau la pat și nu se pot deplasa”. Din partea autorităților cu un cuvînt de felicitare și susținere a venit și Natalia Petrea-consilier local din Costești.

Sponsorul acestui proiect este Elda Hiller,  care de 6 ani, în fiecare primavară și toamnă,este alături de bătrînii din raionul Ialoveni prin intermediul organizației. Doamna Hiller oferă bătrînilor mîncare, lemne, haine de iarna și alte cadouri utile.  Banii pentru aceast proiect sînt oferiți de familia și prietenii săi din Elveția. Scopul lor este ca aceste resurse să ajungă direct la oamenii săraci. E. Hiller: „Alături de acești oameni mă simt foarte bine și îmi sunt dragi, și îmi doresc sa aibă parte de tot ce este mai bun în viață!”.