Astăzi, 4 septembrie, a început summitul NATO,care se desfășoară în Ţara Galilor. 60 de şefi de stat, 70 de miniştri de Externe şi 70 de miniştri ai Apărării se vor întâlni în Marea Britanie la unul dintre cele mai importante întruniri ale organizației din ultimii 10 ani, informează UNIMEDIA.

Sunt aşteptate decizii majore la nivel înalt, în contextul conflictelor din Ucraina, Irak, Siria, Afganistan şi Libia. Liderii NATO vor da asigurări că Alianţa îi poate proteja pe cei aproape un miliard de oameni care traiesc în ţările membre.

Summitul de la Newport se va încheia mâine, 5 septembrie.

Precizăm că, ieri seara, în cadrul unei conferințe de presă, președintele României Traian Băsescu a declarat că va propune la summitul NATO ca Republica Moldova să fie beneficiară a iniţiativei de consolidare a capacităților de apărare NATO.

„Nu înseamnă că Moldova intră în NATO, dar armata Moldovei poate face exerciții comune cu statele membre. Dacă vor accepta, la un moment dat, autoritățile din Moldova ca astfel de exerciții să se desfășoare, va fi foarte bine”, a adăugat Băsescu.

Sursa Unimedia