</p>

676Un spot social de informare şi sensibilizare a părinţilor care vor să plece peste hotare a fost lansat astăzi, 15 octombrie, de Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului.
Spotul, intitulat „Oferă un plus de siguranță pentru copilul tău”, reflectă povestea unei mame care își lasă copilul pentru trei luni în grija surorii sale, dar nu înainte de a anunța autoritățile locale.

Mesajul este adresat celor care sunt la muncă peste hotare sau intenţionează să plece şi vine cu îndemnul către părinţi să anunţe autoritățile locale despre persoana care va avea grijă de copilul lor în perioada în care ei vor lipsi.

Președintele Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Tatiana Potâng, a menționat în cadrul unei ședințe că majoritatea copiilor sunt supravegheaţi de rude, dar există și minori lăsaţi în grija unor cunoscuți sau fără niciun matur în casă, de aceea este nevoie de a elabora un mecanism clar de evidenţă şi monitorizare a copiilor rămaşi fără îngrijire părintească.

Guvernul a realizat acest spot în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, UNICEF, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Ambasada Franţei în Republica Moldova şi Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile