Al 3-lea an consecutiv, Asociația Obștească Alternativa din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost selectată în calitate de coordonator raional în cadrul Săptămînii Naționale a Voluntariatului.

Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat (Coaliţia Voluntariat) împreună cu organizaţiile membre şi partenere ale Coaliţiei Voluntariat organizează, în perioada 11 – 17 mai 2015, Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2015 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a IX-a.

Evenimentul, inclus în Legea Voluntariatului Nr. 121, se va desfăşura în toate raioanele şi municipiile din Republica Moldova, inclusiv în raionul Ialoveni.

Astfel echipa AO Alternativa, invită autorităţile publice locale şi centrale, instituţiile publice necomerciale, organizaţiile societăţii civile, consiliile locale de tineri, grupuri de inițiativă, instituții educaționale, business-ul responsabili social, mass-media locală si naţională care vor să se implice cu o activitate care promovează voluntariatul în perioada 11-14 mai curent, să descarce formular-de-participare, să-l completeze şi să-l trimită până la data de  5 mai, pe adresa de e-mail al organizației [email protected] sau pe adresa [email protected].

Va informăm că toate activităţile planificate în SNV vor fi incluse în Calendarul naţional de activităţi SNV 2015 care va fi prezentat mass mediei naţionale, raionale şi locale începând cu data de 8 mai. După încheierea evenimentului se va elaboraRaportul SNV 2015 care va fi postat pe internet.

Evenimentele se desfăşoară în cadrul proiectului TDV „Consolidarea resurselor umane și financiare pentru dezvoltarea sectorului societății civile din Republica Moldova implicat în activități de voluntariat” susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360, precum şi în cadrul proiectului „Voluntariatul pentru dezvoltarea societăţii civile in Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia cu suportul financiar al programului „Solidarity Fund 2015” ca iniţiativă a International Solidarity Fund 2015.

 Pentru mai multe informaţii despre activitățile SNV 2014  vedeţi final_raport-snv-2014 sau contactaţi:

Maria Bivol, președinte-executiv, 069512370

Elena Bîrca, 069358284

Asociaţia obştească ”Alternativa”

E-mail: [email protected]

www.alternativa.org.md

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????