2Cu ocazia Zilei Internaționale a Îndrăgostiților, vineri, 13 februarie, Asociația Obștească din satul Costești, raionul Ialoveni a pregătit un program educativ pentru elevii din Gimnaziul ”Fundul Galbenii” din raionul Hîncești, pe tema sănătății sexual-reproductive.

Astfel, voluntarii organizației, care sînt și membri ai Rețelei Naționale de Tineri Y-Peer Moldova,  împreună cu Moașa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor Avante au realizat o oră informativă despre  schimbările pubertare în adolescență, regulile de igienă intimă atît la băieți cît și la fete, infecțiile cu transmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA și simptomele acestora și deasemenea pașii concreți în caz de depistare a unor simptome. La finalul orei, tinerii au dat întrebări anonime specialistului de la CSPT Avante, care a dat răspuns la nedumeririle tinerilor privind această temă.

Pe parcursul recreației, elevii Gimnaziului au fost îmbrățișați de către echipă pentru a deveni mai toleranți unu cu altul. Totodată fenomenul de free hugs a avutși scopul de a reduce din fenomenul discriminării persoanelor purtătoare de HIV/SIDA, informînd prin intermediul pliantelor că HIV/SIDA nu se molipsește prin îmbrățișări, sărut, strîngere de mînă, aer, etc. Elevii din Gimnaziu au avut și ocazia să transmită un mesaj de dragoste  prietenilor, iubitei/lui, profesorilor, persoanelor dragi prin intermediul unor inimioare care se atașau de un panou.

Tinerii și profesorii din Gimnaziul ”Fundul Galbenii” au fost foarte receptivi la această inițiativă, și au invitat echipa și cu alte seminare la tema sănătate tinerilor.