echipa premiataDuminică, 14 decembrie,în incinta Casei de Cultură Ialoveni, a avut loc Festivalul Tinerilor Activi, 2014.

În cadrul evenimentulul-concurs au participat cei mai activi tineri din raionul Ialoveni, la diferite categorii, precum: Cel mai activ tinăr voluntar al anului, Cel mai activ Consiliu de Tineret, Cel mai bun jurnalist, etc.

Din satul Costești, au participat grupul de teatrul social „Alternativa”, al Asociației Obștești cu acelasi nume, la categoria ”Cel mai activ grup de initiativă”,  Liliana Ionaș-coordonator de voluntari ai AO Alternativa la categoria ”Cel mai activ mentor în lucrul cu tinerii”, și Cristina Rotari-liderul echipei START, la categoria ”Cel mai bun proiect implementat”.

Astfel grupul ”Alternativa ”, a fost laureat la categoria ”Cel mai activ grup de initiativă al anului 2014, din raionul Ialoveni”, unde au primit diplomă, trofeu și un premiu bănesc de 800 de lei. Liliana Ionaș și Cristina Rotari au obținut cîte o diplomă de recunoștință  pentru activitatea lor.

Amintim ca grupul de teatru social Alternativa, s-a creat în martie, 2014, și a evoluat în cadrul mai multor evenimente cu piesa de teatru social „Omorîți Indiferența! Treziți Conștiința!”, iar in noiembrie curent, în cadrul festivalului Național de Teatru Social, s-au clasat pe primul loc.