11014912_824682864266209_9058638091415163322_nAsociația Obștească Alternativa din satul Costești, raionul Ialoveni a participat în perioada  17-21 februarie la un seminar în cadrul Centrului European de Tineret din Strasbourg, Franța.

”Alternativa” a fost selectată prin intermediul unui concurs deschis pentru organizațiile înregistrate pe platforma EYF (European Youth Foundation) și care au conexiune cu dezvoltarea proiectelor  pentru tineri (scrierea proiectelor, implementare, raportare) unde au fost selectați 28 de organizații neguvernamentale, care activează la nivel local sau național.

Obiectivele principale ale seminarului au fost: crearea de rețea informale dintre echipa EYF și tinerii care dezvoltă proiecte cu susținere EYF; impărtășirea informației privind activitatea sistemului operațional (sisemul online și web site http://www.coe.int/) ; comprehensiunea privind proiectele pilot; obținerea informațiilor privind diverse situații ale organizațiilor care sînt finanțate de EYF.

Asociația Obștească Alternativa este o organizație pentru tineri, care a fost fondată în anul 2007, de un grup de voluntari din satul Costești. Pînă în acest moment organizația a dezvoltat mai multe proiecte locale, regionale, dar și naționale. Pentru mai multe detali, vizitați adresa oficială al asociației www.alternativa.org.md