4Vineri, 7 noiembrie a avut loc expoziția celor 13 inițiative locale din cadrul proietului „Tineri Abilitați”, implementate în localitățile raionului.
Evenimentul a reunit coordonatorii de proiect, liderii locali beneficiari ai proiectului, reprezentanți ai finanțatorilor, reprezentanți ai administrației publice locale şi membri ai comunității. Satul Costești a fost reprezentat de către Asociația Obștească Alternativa cu proiectul „Clubul persoanelor în etate și solidaritatea între generații”. Invitat de onoare al evenimentului a fost Excelenţa Sa, Artur Michałski, ambasadorul Poloniei în R.Moldova.
Oaspeții evenimentului au felicitat tinerii pentru succesul proiectelor și au indemnat și pe viitor să fie activi în localitățile pe care le reprezintă.
Ala Derkowska, reprezentanta asociaţiei poloneze „Małopolskie Towarzystwo Oświatowe” care implementează proiectul „Tineri Abilitaţi”, a desemnat trei cele mai bune iniţiative locale din cele treisprezece. Astfel, pe locul trei în acest clasament este iniţiativa „Youth Club Bardar”, coordonator Daniel Valachi; pe locul doi s-a clasat „Art Club” din Văsieni, coordonator Liliana Croitor. Drept cea mai bună iniţiativă locală a fost desemnată „Solidaritatea între generații și îmbătrânirea activă”, coordonator Maria Bivol. Premiile pentru cele trei mini-proiecte au fost înmânate de Artur Michałski, ambasadorul Poloniei în R.Moldova.
Astfel proiectul „Clubul persoanelor în etate și solidaritatea între generații” a avut drept scop incluziunea bătrînilor din satul Costești în activități utile împreună cu tinerii voluntari ai asociației. Printre ativitățile cele mai importante au fost pregătirea unui program artistic între cele două generații, vizita Mănăstirii Curchi, ședințe de informare a bătrînilor de către un consilier local și șeful postului de Poliție din sat, donație de pachete alimentare, etc. Proiectul va continua pînă la sfîrșitul anului 2014 și cu alte activități interesante.